ՄԵՆՔ ՀԱՑԻՆ ՆԱՅՈՒՄ ԵՆՔ ՀԱՃԱԽՈՐԴԻ ԱՉՔԵՐՈՎ, ԴՐԱ ՀԱՄԱՐ ԷԼ ԻԴԵԱԼԱԿԱՆ Է ՍՏԱՑՎՈՒՄ

ՄԵՆՔ ՀԱՑԻՆ ՆԱՅՈՒՄ ԵՆՔ ՀԱՃԱԽՈՐԴԻ ԱՉՔԵՐՈՎ, ԴՐԱ ՀԱՄԱՐ ԷԼ ԻԴԵԱԼԱԿԱՆ Է ՍՏԱՑՎՈՒՄ

1390

Ամեն աշխատանքային օր Երեւանի Թումանյան փողոցի անցուդարձին խառնվում է թոնրի հայկական հացի անուշաբույրը ու շեղում անցորդների ուշադրությունը:

Թումանյան փողոցում բացված հացի խանութի փոքրիկ պատուհանից ներս երեք ընկերոջ երազանքի իրագործման պատմությունն է:

Հացաթխման այս վայրը բացվեց 6 ամիս առաջ 3 ընկերոջ համագործակցությամբ` Հովսեփի, Ալբերտի եւ Գեւորգի: Պատրաստում են հայկական բաղադրատոմսով գաթա, բոքոն, համեմունքներով հացաբուլկեղեն:

Ալբերտ Սիմոնյանը 4 տարուց ավել է` հաց է թխում, ասում է՝ իր հացի յուրահատկությունն այն է, որ չի ձգտում լինել շուկայում որևէ մեկից լավը: Այնուամենայնիվ, փորձում է ավելի հմտանալ:

Այստեղ հացը թխվում է տեղում, և հաճախորդները կարող են տեսնել ամբողջ գործընթացը:

Մտահղացումը Ալբերտը վաղուց ուներ, պատմում է, որ օրերով շրջել է քաղաքում՝ գտնելու բանուկ և մարդաշատ վայրերը խանութը բացելու նպատակով:

Ընկերներն անկեղծանում են՝ իրենց այցեքարտը հացի և հացաբուլկեղենի յուրահատուկ համն է: Հատուկ բաղադրատոմսը հին հայկական հացի թխման գործընթացի վերամշակումն է: Օգտագործում են Արևելքում տարածված եղանակներից մեկը՝ սերմով հաց` քունջութ, արևածաղիկ, նուշ և այլն:

Աշխատելիս մոռանում ենք խնդիրների մասին

«Բաղադրատոմսից բացի, պետք է գործին մոտենալ բարձր

տրամադրությամբ: Մենք աշխատելիս մոռանում ենք առօրյա խնդիրների մասին, թողնում դրանք դրսում և անցնում աշխատանքի ,- ասում է Հովսեփը: Իսկ Ալբերտը կարծում է, որ հացթուխը պետք է բարի լինի:

Հիմա տղաները երազում են արտադրության եւ խանութի ընդլայնման և ժամացույցի պես աշխատող գործի մասին»:

Շուշան Փափազյան

2-րդ կուրս

Կիսվել